H4

logo chron pijn

De pijn staat niet meer op de voorgrond, ik geniet weer van de dingen
Deze therapie leert me om beter te luisteren naar m’n lichaam. Samen met wat relatief eenvoudige oefeningen maakt het dat ik nu veel positiever in het leven sta en dat ik vooral veel minder pijnklachten heb! En dat in 4 maanden tijd!
Chronische pijn

Pijn is een waarschuwing van het lichaam. Er is iets niet in orde en daar moet iets aan gedaan worden. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld een verwonding of infectie. Na een tijdje rust of behandeling van de oorzaak, gaat deze pijn weer over. Acute pijn is dus nuttig.

Pijn kan echter ook chronisch worden. We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden blijven bestaan, terwijl de oorzaak van de pijn verdwenen is. De pijn heeft dan geen waarschuwingsfunctie meer en er is geen één op één relatie (meer) met het oorspronkelijke letsel. Als pijn langdurig aanwezig is, kan het grote gevolgen hebben voor uw dagelijkse functioneren. In veel gevallen brengt chronische pijn ook grote onzekerheid met zich mee. U vraagt zich af: hoe moet ik er mee omgaan? Waar doe ik goed aan nu de pijn mijn leven lijkt over te nemen.

Oefentherapie Mensendieck kan u hierbij helpen

Als oefentherapeut Mensendieck ben ik aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn en werk met  een behandelwijze, speciaal ontwikkeld voor mensen met chronische pijn.

Behandeling

Gestart wordt met het in kaart brengen van de oorzaken van uw pijn, uw ervaring van de pijnklachten en hoe u hiermee omgaat. Samen stellen we vervolgens haalbare doelen op. Uitgangspunt hierbij is dat u weer grip op uw klachten krijgt en de kwaliteit van leven verbetert.

Tijdens de behandeling is de oefentherapeut als het ware uw coach. Samen werkt u aan doelen die voor u belangrijk zijn. Voor de een betekent dit ‘normaal leven’ (b.v fietsen, wandelen, in de tuin werken) en voor de ander ‘beter omgaan met spanningen’ / ontspannen.

Belangrijk is dat u zich bewust wordt van uw eigen mogelijkheden. En dat u leert wat u zelf kunt veranderen om er beter van te worden. Dat u weer vertrouwen in uw eigen lichaam krijgt en dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken. En dat u – en niet uw pijn – uiteindelijk weer uw leven bepaalt.

Reducept Virtual Reality training bij Chronische pijn

Reducept is de nieuwe virtual reality training die de behandeling van chronische pijn ondersteunt. 77% van de mensen die spelen met Reducept ervaart vermindering van pijnklachten al na de eerste keer spelen. Met Reducept leert u waar pijn vandaan komt en hoe u het kunt beïnvloeden. U leert hoe u deze vaardigheden kunt inzetten op het moment dat u pijn ervaart. Wilt u weten of Reducept geschikt is voor uw klachten? Lees meer

 

Ik was altijd gewend dat ik te horen kreeg wat ik moest doen en nu moest ik ineens zelf meedenken. Was dat niet de taak van de deskundige? Maar het bleek voor mij te werken. Ik ken mijn eigen lichaam het best. Ik weet wat ik wel en niet kan en de oefentherapeut speelt daar op in.

Vergoeding

Oefentherapie wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering. De vergoeding is afhankelijk van welk aanvullend pakket u heeft afgesloten voor paramedische zorg: fysiotherapie, oefentherapie Cesar | Mensendieck. Het Netwerk Chronische Pijn werkt samen met verwijzers zoals revalidatieartsen, reumatologen, revalidatiecentra en pijnpoli’s.

Meer informatie op www.netwerkchronischepijn.nlAfspraak maken