Wat struikelt en valt ze toch vaak…
Het is toch niet normaal dat hij zich zo slecht kan concentreren en zo vaak hoofdpijn heeft?
Kinderoefentherapie

De meeste kinderen bewegen van nature veel en graag. Ze grijpen, kruipen, bouwen, hollen, schreeuwen, klimmen, voetballen en fietsen. Bewegen is van alle leeftijden, en behalve leuk en gezond vooral ook heel nuttig. Spelenderwijs oefenen kinderen hun spieren, zintuigen en motoriek. Ongemerkt leren ze zo de vaardigheden die ze de rest van hun leven nodig hebben.

Zorgenkindje?

Net als u maken veel ouders zich wel eens zorgen om hun kind. Soms op basis van eigen observaties, soms na signalen van anderen, bijvoorbeeld de leerkracht op school. Hoe weet u of uw zorgen terecht zijn? Een kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo. Meestal gaat dat goed, maar soms loopt een kind een achterstand op in zijn motorische ontwikkeling. Omdat er bijvoorbeeld iets mis is met een van de zintuigen, het zenuwstelsel of het bewegingsapparaat.

Een kind met een motorische ontwikkelingsachterstand heeft extra zorg en aandacht nodig. Het moet harder zijn best doen en meer dan gemiddeld oefenen om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen. Is dat ook met uw kind het geval? Dan kunnen u en uw kind baat hebben bij behandeling door de kinderoefentherapeut.

Waarom een kinderoefentherapeut?

De kinderoefentherapeut is gespecialiseerd in de (senso)motorische ontwikkeling van kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar, en kan u precies vertellen wat uw kind nodig heeft.

Maar ook bij een scoliose of kyfose “gameboy-rug” en tabletnek kan oefentherapie een meerwaarde zijn omdat de wervelkolom nog soepel is en de correctie van de kromming beter mogelijk maakt dan op latere leeftijd.

Nevenlocatie Kinderoefentherapie Hengelo

Schützstraat 18

7556 RH, Hengelo

06 25423623

Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag

Meer informatie op www.kinderoefentherapie.nlAfspraak maken