Leer hoe uw pijn ontstaat
Train vaardigheden om pijn te beïnvloeden
Een training die geen bijwerkingen kent
Wat is Reducept?

Louis Zantema, pijnspecialist en co-founder van Reducept legt samen met een patiënt uit wat Reducept is en hoe het bijdraagt aan een langdurige vermindering van pijnklachten.

https://www.youtube.com/watch?v=9KzJajM9tms#action=share

Reducept Pijnbehandeling

Reducept is de nieuwe virtual reality training die de behandeling van chronische pijn ondersteunt. Reducept is speciaal ontworpen om u te leren beter om te gaan met chronische pijn. U leert hoe pijn ontstaat, waar pijn vandaan komt en hoe u pijn positief kunt beïnvloeden. Met een VR-bril maakt u een reis door het lichaam, door de zenuwbanen, het ruggenmerg en het brein. U doet dat in de vorm van een spel, het spelen van het Reducept is altijd onderdeel van de behandeling, met als doel om het emotionele component van pijn positief te beïnvloeden.

Door deze unieke combinatie van gaming en educatie, bent u beter in staat om te gaan met chronische pijn, zelfs nadat het spel afgelopen is. Door verschillende games te spelen, leert u verschillende technieken om met chronische pijn om te gaan.

77% van de mensen die spelen met Reducept ervaart vermindering van pijnklachten al na de eerste keer spelen. Een deel van de mensen geeft aan beter te slapen, meer ontspannen te zijn, minder pijnstillers nodig te hebben en actiever te worden. Anderen beleven dat in mindere mate of zien nog geen effect op hun kwaliteit van leven, maar geven wel aan dat ze door de game hun pijn beter beheersen. En dat is wat we noemen winst!

Reducept is een aanvulling op de behandeling van chronische pijn volgens de zorgstandaard Chronische Pijn. Wilt u weten of Reducept geschikt is voor uw klachten? Dan kunt u contact met mij opnemen.

Ik had niet van een game verwacht dat ik daar minder pijn van zou krijgen, ik was er best wel sceptisch over, gaat dit mij helpen? Maar ik heb in een week tijd mijn pijnmedicatie afgebouwd!

Vergoeding

Oefentherapie en de pijnbehandeling met Reducept bij Chronische Pijn wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Naast het trainen met de VR bril in praktijk is het, afhankelijk van uw mobiele telefoon, mogelijk om thuis via een app verder te oefenen. De vergoeding is afhankelijk van het aanvullend pakket dat u heeft afgesloten voor paramedische zorg: fysiotherapie, oefentherapie Cesar | Mensendieck. Het Netwerk Chronische Pijn werkt samen met verwijzers zoals revalidatieartsen, reumatologen, revalidatiecentra en pijnpoli’s.