Oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck is een houdings- en bewegingstherapie die kijkt naar de mens in zijn totaliteit. Er wordt gekeken naar de samenhang van houding, manier van bewegen en uw dagelijks leven in relatie tot de klacht. De focus ligt op de oorzaken en de mogelijkheden klachten te verminderen, te voorkomen en / of op te heffen.

Om uw klachten structureel de baas te worden, is het belangrijk om het probleem bij de basis aan te pakken. Oefentherapie is een actieve behandeling, waarbij inzicht, bewustwording, gedragsverandering en zelf doen centraal staan. Tijdens de behandeling leert u beter te begrijpen en voelen waardoor uw klachten ontstaan. U leert hoe u deze klachten kunt verminderen door middel van tips en adviezen, oefeningen, het verbeteren van uw houding en het vinden van een goede balans tussen spanning en ontspanning. Zodat niet alleen de klachten verdwijnen, maar ook in de toekomst voorkomen kan worden dat klachten terugkeren.

Behandeling op maat: voor uw klachten wordt een passende behandeling uitgestippeld waarbij rekening wordt gehouden met uw dagelijkse activiteiten.

Persoonlijke coaching: de oefentherapeut is uw persoonlijke coach. En begeleidt u bij het veranderproces waarin u gestimuleerd wordt om na te denken over oplossingen die toepasbaar zijn in het dagelijks leven.

Bewezen effectief: samen analyseert u uw bewegingsgedrag en ontdekt u andere – gezondere – manieren van bewegen. Door de persoonlijke coaching en behandeling op maat is oefentherapie een effectieve aanpak. Een aanpak die grip en controle geeft op de klachten.

Afspraak maken

Chronische pijn

Pijn is een waarschuwing van het lichaam. Er is iets niet in orde en daar moet iets aan gedaan worden. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld een verwonding of infectie. Na een tijdje rust of behandeling van de oorzaak, gaat deze pijn weer over. Acute pijn is dus nuttig. Pijn kan echter ook chronisch worden. We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden blijven bestaan, terwijl de oorzaak van de pijn verdwenen is.

Als pijn langdurig aanwezig is, kan het grote gevolgen hebben voor uw dagelijkse functioneren. In veel gevallen brengt chronische pijn ook grote onzekerheid met zich mee. U vraagt zich af: hoe moet ik er mee omgaan? Waar doe ik goed aan nu de pijn mijn leven lijkt over te nemen. Oefentherapie Mensendieck kan u hierbij helpen.

Deze therapie leert me om beter te luisteren naar m’n lichaam

Lees meer

Slaapoefentherapie

Slapen kun je (weer) leren. Slaapoefentherapie is een niet-medicamenteuze, praktische aanpak om slaapproblemen op te lossen voor kinderen, volwassenen en ouderen.

Lees meer

Thuiszorgtherapie

Veel mensen willen, met het ouder worden, zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen. men wil daarbij zo onafhankelijk en zelfstandig mogelijk blijven.
Om aan deze wensen te kunnen voldoen is het belangrijk dat de zelfredzaamheid zo veel mogelijk behouden blijft en dat er een veilige woonsituatie is. Thuiszorgtherapie kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

Als thuiszorgtherapeut kijk ik naar het totale plaatje van mens, klacht en thuissituatie. Er wordt met de cliënt en wanneer aanwezig thuiszorg, familie en/of mantelzorger gewerkt aan oplossingen voor problemen in het dagelijks functioneren.

Als thuiszorgtherapeut vraag ik me altijd eerst af: “kan de cliënt dit ook nog zelf en wat heeft hij/zij daar voor nodig?”
De behandeling is praktisch en gericht op het behouden of hervinden van zelfredzaamheid, veiligheid, vertrouwen in eigen lichaam en ontlasten van partner en of mantelzorger.

Ik kan mezelf weer redden

Lees meer

Kinderoefentherapie

Bewegen is essentieel voor de ontwikkeling van een kind.  Maar dat kinderen huppelen, springen en spelenderwijs leren is niet altijd vanzelfsprekend Kinderoefentherapie kan uw kind  helpen om de motorische ontwikkeling te stimuleren waardoor bewegen, maar ook fijne motoriek zoals schrijven makkelijker en plezieriger wordt.

Maar ook bij een scoliose of kyfose “gameboy-rug” en tabletnek kan oefentherapie een meerwaarde zijn omdat de wervelkolom nog soepel is en de correctie van de kromming  beter mogelijk maakt dan op latere leeftijd.

 

het handschrift is slordig en gespannen

Lees meer