Tarieven en vergoeding van oefentherapie

Oefentherapie Mensendieck

Individueel
Screening € 15,00
Intake en onderzoek € 45,00
Behandeling per half uur € 31,50
Toeslag voor behandeling aan huis € 12,50
Telefonische behandeling per kwartier € 15,00
Eenmalig oefentherapeutisch onderzoek € 64,00
Niet-nagekomen behandeling € 25,00
Afspraak maken
Oefentherapie uit de aanvullende verzekering

U bent zelf verantwoordelijk voor de kosten van oefentherapie. U heeft hiervoor mogelijk een aanvullende verzekering afgesloten. Ik heb een contract met alle zorgverzekeraars. Oefentherapie uit de aanvullende verzekering heeft geen invloed op uw eigen risico. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed, is afhankelijk van het door uw gekozen aanvullende pakket. Kijk hier de vergoedingen voor oefentherapie na.

Behandeling betalen

Indien u niet of niet voldoende aanvullend verzekerd bent, zijn de kosten voor oefentherapie voor eigen rekening. U krijgt een factuur van de behandelingen en dient deze binnen 14 dagen te betalen.

Oefentherapie tot 18 jaar

Bij kinderen tot 18 jaar wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Meestal worden er 9 tot 18 behandelingen vergoed. Daarnaast kunnen behandelingen uit de aanvullende verzekering van de ouder waarbij het kind op de polis is meeverzekerd vergoed worden. Voor kinderen (tot 18 jaar) geldt geen eigen risico.

Oefentherapie uit de basisverzekering

In sommige gevallen kan oefentherapie vergoed worden vanuit de basisverzekering. Daarbij geldt dat de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering komen, bent u niet aanvullend verzekerd of krijgt u minder dan 20 behandelingen vergoed uit de aanvullende verzekering, zijn deze kosten voor eigen rekening. Vanaf de 21e behandeling wordt oefentherapie vergoed vanuit uw basisverzekering. Het eigen risico wordt hier aangesproken, zoals dit geldt voor elke zorg uit de basisverzekering.