Werken aan de oorzaak

Een oefentherapeut Mensendieck kijkt, luistert en zoekt naar oorzaken en verbanden van (pijn)klachten. Als duidelijk is waar de klachten door zijn ontstaan en waarom ze niet (vanzelf) herstellen, kan de oorzaak aangepakt worden. De oefentherapeut Mensendieck werkt altijd aan het aanpakken van de oorzaak van de klachten.

Klachten kunnen worden veroorzaakt door langdurige overbelasting, stress of spanningen. Ook kan een ziekte of een ongeval reden zijn voor pijn of klachten. Problemen in bewegen kunnen ontstaan door sporten, tijdens het werken, maar ook kunnen klachten worden veroorzaakt door een ongunstige houding of het herhaaldelijk maken van verkeerde bewegingen. Tot slot geeft ook het veranderen van het menselijk lichaam, door groei, zwangerschap of gewoon omdat het lichaam ouder wordt in sommige gevallen klachten.

Er wordt gewerkt aan het verminderen van pijn/klachten, inzicht geven in de oorzaak, bewust maken wat u er zelf aan kunt doen. Door de houding te verbeteren, meer te bewegen of te ontspannen, zodat u werkt aan een oplossing die ook op de lange termijn werkt.

Behandeling